Szolnok

2023.02.23. 09:00

Környezetünk védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet Sasvári István

Sasvári István előadásai során hasznos tudással igyekszik szolgálni az érdeklődőknek.

Köllő Judit

Sasvári István tartott előadást

Fotó: Nagy Balázs

Folytatódott a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény, valamint az Europe Direct közös projektje, a „Mennyire zöld a zöld?” című előadássorozat. A legutóbbi prezentáció egy igen fontos témakör lezárását jelentette: az állattartás témáját járta körbe. 

– Az állattenyésztés története akkor kezdődött, amikor az ember követni kezdte a számára élelmet és ruházatot adó nagy állatcsoportokat – fejtette ki előadásában Sasvári István környezetvédelmi technikus, kertészmérnök. 

– Később saját elképzelése szerint „válogatta meg” az állatcsoportokat, később pedig már egyre többet tett meg az állatok védelme érdekében is. Idővel pedig kialakult a klasszikus állattartás, mely óriási hatással volt és van azóta is környezetünkre – tette hozzá a szakember. 

Sasvári István újabb és újabb előadással rukkol elő minden hónap második keddjén. Mindegyik alkalommal igyekszik felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Előadásai során hasznos tudással szolgál az érdeklődőknek. 

A jövőben is különleges témákkal készül: előadásai során érinti majd a fenntartható otthonok és gazdaság, az elektromobilitás, az építési technológiák és az energiatermelés kérdésköreit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában