Galériával

2023.02.25. 06:56

Közel kétmillió forint értékű adománnyal gyarapodott a karcagi Családsegítő Szolgálat

A gyermekneveléshez nyújtanak segítséget a felajánlásokkal.

Daróczi Erzsébet

Szepesi Tibor (balra) és dr. Fülöp Gyula pakolják le az autóról az adományokat

Fotó: Daróczi Erzsébet

Mintegy 1,5-2 millió forint értékben vitt ruha, bútor és tápszer adományt csütörtökön Karcagra, a Családsegítő Szolgálathoz a Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör nevében a két alapító, Fodor Gusztáv lelkész és dr. Fülöp Gyula. Az felajánlásokat Szepesi Tibor polgármester és a családsegítő munkatársai vették át.

Mint Szepesi Tibor elmondta, az adomány elsősorban a családokat támogatja, hiszen olyan tápszereket, ruhákat, ruhaneműket tartalmaz, amely a kisgyermekes családoknak nyújt további segítséget. 

– Az adományokat a Családsegítő Szolgálatnál helyeztük el, hiszen itt ismerik leginkább a rászorulók igényeit. A tápszerek, játékok, ruházat, illetve bútorok nagy segítséget nyújtanak a gyermekneveléshez. Tehát itt, a Családsegítő Központban lehet ezeket igényelni és természetesen majd át is venni a szakemberektől – hangsúlyozta a városvezető.

Fodor Gusztáv nem első alkalommal hozott már Karcagra adományt, a csütörtöki is több országból érkezett.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt év alaposan megmozgatta a Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör támogatóit. A mostani adomány egy része Hollandiából, egy másik egy magyar cégtől, a harmadik pedig Németországból érkezett. Az értéke nagyjából másfél-kétmillió forint. Most Karcagra hoztunk támogatást, az elmúlt hetekben pedig nyolc másik településre. A felajánlásoknak még csak mintegy 15 százalékát osztottuk szét, így terveink szerint legalább további húsz településre fogunk vinni, egy részét pedig Ukrajnába juttatnánk el – emelte ki a lelkész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában