Áradás

2023.02.01. 16:30

Már a strandot is elöntötte a víz Tiszapüspökiben - videóval

Csörlőkkel húzták fel az egyik, mosdóként funkcionáló konténert, hogy megmentsék a víz pusztításától Tiszapüspöki szabadstrandján, melyet a hét elején öntött el az áradó folyó.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Bander József Facebook-oldala

A Tisza magas vízállása miatt már múlt héten megkezdődtek az árvízmentesítési munkálatok előkészületei Tiszapüspöki szabadstrandján. Ennek során a mosdóként működő konténert az erre a célra kialakított, csörlőkkel ellátott állványára helyezték. Felhúzására a hét elején került sor, ugyanis a partot időközben elöntötte a víz.

– Az előrejelzések szerint ennél nagyobb árhullám nem várható, így a mobileszközök tekintetében sem történik egyelőre további intézkedés. A parton található fák esetében viszont igen. A közelmúltban a felázott talaj miatt kidőlt, ránézésre egészséges fa esete rávilágított, ez akár strandszezonban is megtörténhetne. Ezért kérvényeztük a hatóságoktól, hogy a legindokoltabb esetekben, a lejárók közelében, valamint a büfé, illetve mosdók környékén található balesetveszélyes fákat kivágathassa az önkormányzat. Ez körülbelül öt-tíz egyedet érinthet – tájékoztatott Bander József, a település polgármestere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában