Segítségnyújtás

2023.02.13. 17:30

Márciusig minden szolnoki rászoruló család hozzájut a tűzifához

Megkezdődött az önkormányzati tüzelő rászorulók részére történő szétosztása a vármegyeszékhelyen.

Hartai Gergely

A tűzifát a Munkalehetőség a Jövőért Kft. dolgozói szállítják házhoz

Fotó: Mészáros János

Mintegy 300 kilogramm tüzelőt kapott az önkormányzat által támogatott tűzifasegélyből egy, a Búzavirág utcában élő család – hangzott el hétfőn az akcióról szóló helyszíni sajtótájékoztatón. 

Fodor György, a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta: az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is elérkezett a városi tüzelőanyag-segély kiosztásának ideje, mely ezúttal később történik, mint az előző években.

Négyszáznál is több nevet tartalmaz az a lista, amelyet a Humán Szolgáltató Központtól kaptunk. Ők vezetik ugyanis azt a listát, amely a rászorulók névsorát tartalmazza

 – emlékeztetett Fodor György, aki arról is beszámolt, hogy a szükséges tüzelőanyag betárazására már nyár óta készülnek.

– A segélyt a helyi közterületekről kikerülő, kivágott fák vastagja, valamint a hajléktalanok közreműködésével legyártott fabrikett alkotja. Ebből minden, a névsorban szereplő rászoruló család 320-330 kilogrammot kap, a Búzavirág utcába is ennyi érkezett most – összegezte mondandóját az ügyvezető.

A program zárásában az is megtudhattuk, hogy a megítélt famennyiségek kiszállítása az elkövetkezendő időszakban folyamatosan zajlik. Így a tervek szerint február végére, március elejére az összes érintett megkapja majd a tűzifáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában