Rekonstrukció

2023.02.05. 07:00

Megújul a városi értéktár épülete Jászfényszarun

A fejlesztés keretében parkolókat és elektromos autóknak szánt töltőállomást is kiépítenek.

Illés Anita

Már javában zajlik az városi értéktár korszerűsítése

Fotó: Pesti József

Folyamatban van a Szentcsalád tér közösségi fejlesztése Jászfényszarun, mellyel tovább épül-szépül a városközpont. A projekt megvalósítására több mint százkettőmillió forintot nyert az önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán. Két fő eleme a városi értéktár felújítása és egy elektromos töltőállomás kiépítése. Az önkormányzat 2015-ben döntött az értéktár létrehozásáról, melyet önkéntes munkában Tóth Tibor, a Fényszaruiak Baráti Egyesülete elnöke és segítői működtetnek. 

– A gyűjtemény épületének korszerűsítési munkálatai már elkezdődtek. Ennek során többek között homlokzati felújítást, ablakcserét, fűtéskorszerűsítést, hőszigetelést végeznek a szakemberek. A tervek között udvar és parkolók kialakítása is szerepel, valamint utcabútor jellegű, automata nyilvános WC-t helyeznek ki a téren – tájékoztatott Illés Péter, az önkormányzat projektiroda-vezetője.

Mindezek mellett a beruházás részeként kiépítik a város első elektromos töltőállomását, amely egyszerre két elektromos autó töltésére lesz alkalmas. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában