Beruházás

2023.02.15. 13:30

Ősszel indulhat a Galambos park fejlesztése Törökszentmiklóson

Sétány futókör, kalandpark, új zöldfelület, és játszótér – látványos átalakuláson megy majd keresztül a törökszentmiklósi Galambos park. A közösségi térként funkcionáló terület fejlesztési munkálatai várhatóan idén októberben kezdődnek el.

M. R. E.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

2022. év elején nyújtotta be pályázatát a törökszentmiklósi önkormányzat a Galambos park fejlesztésére, tavasszal pedig megérkezett az értesítés az ehhez szükséges közel fél milliárd forint, vissza nem térítendő támogatásról.

Az egyeztetések, és a különböző tervezési és engedélyeztetési eljárások után az idei év első felében elindulhat a közbeszerzési eljárás is, ezután várhatóan októberben kezdődhetnek a tényleges munkálatok.

– Megújul a zöldfelület és a játszótér, kiépül egy sétány és egy futókör, a terület térvilágítást kap, továbbá megvalósul a vizes élőhely rehabilitációja. A tér hasznosításához igazodóan dombokat is kialakít majd a kivitelező.Vizesblokk épül, illetve a park körül 71 db parkolóhely, amelyből kettő akadálymentes lesz. Az erdős-fás területen kalandparkot tervezünk. A játszótér körüli fedett közösségi épület mellett kemence, ivókút megépítése is szerepel a tervekben. A játszótér árnyékolását is megvalósítjuk. Egy úgynevezett fogadótér kialakítását is tervezzük, ahol különböző információs táblákat látnának az érkezők, melyek a park, és a város rövid történetét mutatnák be–sorolta a terveket Marsi Péter, a városfejlesztési osztály vezetője. 

Hozzátette, a kivitelezés várhatóan 2024 végén fejeződik be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában