Forrásemelés

2023.02.14. 12:00

Plusz forrást kap a törökszentmiklósi beruházás

Több száz millió forintos forrásemelést biztosít a kormány egyes, már zajló beruházásoknak vármegyénkben, az építőipari alapanyagárak drasztikus emelkedése miatt. Az egyik ilyen Törökszentmiklós új városi bölcsődéjének építése.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Több, mint 260 millió forintos kiegészítő támogatást ítélt meg a kormány Törökszentmiklós új városi bölcsődéjének kivitelezésére, erre az építőipari alapanyagárak drasztikus emelkedése miatt volt szükség–jelentette be közösségi oldalán Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. 

A beruházás így az eddigi 676 millió helyett, több mint 936 millió forintos támogatásból valósulhat meg. Az 1000 négyzetméteres, földszintes épület kivitelezése jelenleg több, mint 70 százalékos készültségben áll, és várhatóan szeptemberben nyitja meg kapuit a legkisebbek előtt. A fejlesztés eredményeként a jelenleg 54 bölcsődei férőhely, további 52 -vel bővül a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában