Jászkunság

2023.02.11. 16:00

Régi pillanatokat elevenítünk fel a Fényképes múltidézőben

Olvasóink felvételeiken egykori, felejthetetlen eseményeket örökítettek meg.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Deákné Pászti Erzsébet, Tiszasüly

Bizonyára mindenki féltve őrzi azokat a különféle régi fotográfiákat, melyek felidézik a múlt egy-egy emlékezetes pillanatát. A Fényképes múltidéző című összeállításunkban időről időre ezekből a fotókból nyújtunk egy csokorra valót. 

Arra kérjük olvasóinkat, a helytörténeti anyagok gyűjtőit vagy kezelőit, hogy vegyék elő a családi albumokat, a megsárgult régi képeket, és az esetleg hozzájuk kapcsolódó kis utalással küldjék el a szerkesztőségünk címére: Új Néplap, 5000 Szolnok, Ady Endre út 6. szám. Emellett természetesen elektronikus levélben is kereshetnek bennünket a felvételekkel a nora. [email protected] e-mail-címen.

A kép a beküldő édesanyjának családját ábrázolja. Az anyai nagymama Szőke Julianna, a nagypapa Turó Illés. Bal szélen az édesanya Turó Erzsébet és négy testvére.

 

A fotón a beküldő édesanyja, Turó Erzsébet, a tiszasülyi néptánccsoporttal látható.

Forrás: Deákné Pászti Erzsébet, Tiszasüly

Diplomaosztó után 1998. júniusában Szarvason a Tessedik Sámuel szobor előtt készült az Uri Szabó családról a felvétel.

Forrás: Uri Szabó Zoltán, Szolnok

A beküldő Deákné Pászti Erzsébet általános iskolás korában elsőáldozásra készült osztálytársaival. A fotó a kis csapatot örökítette meg.

Forrás: Deákné Pászti Erzsébet, Tiszasüly

Takácsék szívesen játszottak házuk udvarán, ezt bizonyítja a fotó is, melyen a beküldő Takács Ilona látható a fivérével. A testvérek öt és három évesek lehettek.

Forrás: Takács Ilona, Mezőtúr

A felvétel 1954. október 20-án Törökszentmiklóson készült, a fotós Sarkadi Esztert másfél éves korában kapta lencsevégre.

Forrás: Hajnal Sándorné, Szolnok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában