Szánkózódomb

2023.02.06. 15:30

Tartós hideg estén hóágyúznak, akár szánkázhatunk is Szolnokon

A tervek szerint a hóágyú éjszakánként is működik majd, hogy amennyiben az időjárás megengedi, hétvégére kicsik és nagyok is élvezhessék a szánkózást.

Mészáros Géza

Hétvégén akár szánkózhatunk is

Forrás: MW archív

Fotó: Mészáros János

Hétfőn megkezdték a Várkonyi téri szánkózódombon a hóágyú-rendszer felállítását. Érdeklődésünkre a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. illetékese elmondta, a meteorológiai előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban tartós hideg idő, fagypont alatti, körüli, vagy néhánnyal a nulla Celsius-fok fölötti hőmérséklet várható napközben is.

Az idei tél ez idáig nem szolgáltatott maradandó havat, a társaság azonban idén is igyekszik a leghidegebb évszak egyik legvidámabb szórakozásának a feltételeit megteremteni.

A hóágyú mínusz három Celsius-fok alatt üzemel stabilan. Minél hidegebb van, annál nagyobb mennyiségű hó előállítására képes a rendszer. A tervek szerint a hóágyú éjszakánként is működik majd, hogy amennyiben az időjárás megengedi, hétvégére kicsik és nagyok is élvezhessék a szánkózást – tudtuk meg a társaság illetékesétől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában