Látogatóközpont

2023.02.21. 19:55

Varázslatos látványterveken mutatják be a Tisza-tó leendő turisztikai attrakcióját

A Tiszárium egy Árpád-kori templom köré épülne. S hogy milyen is lesz majd ez a különleges létesítmény, azt néhány látványterven már most is megcsodálhatjuk.

Szoljon.hu

Ahogy a látványterv is mutatja, az elsődleges cél az volt, hogy a természeti környezetbe illő épületegyüttest tervezzenek

Forrás: Beküldött fotó

Egy különleges látogatóközpont építését harangozták be a minap Tiszafüreden. Ahogy arról akkor beszámoltunk, a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. ünnepi rendezvényén a Tiszárium elnevezésű komplexum felelős tervezője, Tóth Péter látványtervekkel illusztrálta az Örvény-morotva partjára, az Árpád-kori templom köré tervezett létesítményt.

Tiszárium látványterv
Forrás: Beküldött fotó

Mint elmondta, elsődleges céljuk az volt, hogy a természeti környezetbe illő épületegyüttest tervezzenek, amely a térség hagyományain és értékein alapszik.

A projekt keretében egyébként fontos fejlesztések történnének. Újjáépítenék az egykori Árpád-kori kis templomot. Emellett a gátoldalban szabadtéri színpad és egy, az Örvényi-morotván átívelő híd is épülne, amelyen át megközelíthető lenne a szőke folyó.

Tiszárium látványterv
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában