Küldetés

2023.02.12. 11:23

Véget ért emberfeletti küzdelemük, hazaérkeztek Törökországból a jászberényi mentőkutyások

A Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata befejezte küldetését a földrengési utáni mentési munkálatokban.

Illés Anita

Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapatának parancsnoka közösségi oldalán mondott köszönetet a csapat tagjainak

Forrás: Pavelcze László Facebook-oldala

Hazaérkeztünk. Köszönjük a rengeteg aggódást!

– ezekkel a gondolatokkal osztotta meg közösségi oldalán Szabó Gábor, a Kutyákkal az Életért Alapítvány elnöke Pavelcze László bejegyzését. 

A Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 mentőcsapat parancsnoka az írta, hogy befejezték küldetésüket Törökország Antakya városában Antaya tartományban, az ENSZ OCHA által részükre kijelölt területeken, zónákban. Megköszönte a csapat embertársainkért folytatott küzdelemét,  kitartását, profizmusát és nagy türelmét. A parancsoka tevékenységük eredményéről is beszámolt. 

Tizenegy élő emberre bukkantunk, hetet élve ki is emeltünk, közülük két túlélőt nagyon rossz állapotban kellett az egészségügyi csapatnak ellátnia, hogy szállíthatók legyenek

 – osztotta meg. 

Kiemelésüket a romok alól önállóan vagy török barátaik segítségével végezték. A többi fellelt élő személy kiemelését más-más technika segítségével a török hivatásos és önkéntes csoportok látták el. A Baptista Szeretetszolgálat és a HUBA Rescue24 köszönetet mond mindenkinek, akik bármilyen módon segítették és támogatták munkájukat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában