Tűzifa

2023.02.01. 17:00

Zagyvarékasra és Rákóczifalvára is jutott az adományból

Hatvan köbméter tűzifát vittek a kistelepülésekre.

Köllő Judit

Hatvan köbméter tűzifát vittek a kistelepülésekre

Fotó: Mészáros János

Hatvan-hatvan köbméter fa érkezett Zagyvarékasra és Rákóczifalvára szerdán. A tüzelőanyagot dr. Nyerges Zsolt, a Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. tulajdonosa és dr. Farkas Gabriella felügyelő bizottsági elnök, tulajdonos jóvoltából kapták a települések, az adományt dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő adta át mindkét helyszínen.

– Bízunk benne, hogy az önkormányzatok segítségével a lehető legjobb helyre kerül a most érkezett tűzifa – hangsúlyozta dr. Kállai Mária.

A jótékonysági akció keretében több mint ötszáz köbméter tűzifát kapnak rászorulók Zagyvarékason, Rákóczifalván, Csataszögön, Hunyadfalván, Kőtelken, Nagykörűben és Szolnokon. A tűzifát a felaprítást követően osztják majd ki az önkormányzatok.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a körzetének több településére is elkísérte az adományozott tűzifát
Fotós: Mészáros János

– Nagy segítség ez Zagyvarékas számára, hiszen a rászorult települések közé tartozunk – vette át a szót Polónyi László, Zagyvarékas polgármestere. Száznyolcvan családnak már korábban tudtunk segíteni szociális alapú szénosztással, ezúttal pedig olyan nagycsaládokat támogatunk, akik ebből a támogatásból kimaradtak – tette hozzá a háromezer-négyszáz lelkes kistelepülés első embere.

A következő néhány napban további helyszínekre érkezik az adománytüzelőből: csütörtökön Csataszögre, Nagykörűre és Kőtelekre, jövő hétfőn pedig Szandaszőlősre gördül be egy-egy, fával megrakott teherautó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában