Összefogás a tűzoltóautóért

2023.03.31. 17:22

A homoki iskola udvarára szállt le a segítségül hívott Fradi-sas, dedikált mezzel érkezett

Licitálásba kezdtek a tiszaföldváriak. Először hírportálunk írta meg, hogy nyolc-tíz millió forintra lenne szükség az önkormányzati tűzoltó-parancsnokság autójának felújítására. A gyűjtésnek országos híre ment, a jó ügy mellé állt a Ferencvárosi Torna Club is. Máté Bálint, nemzetközi osztályvezető a felnőtt férfi kézilabdacsapat dedikált mezével és a klub kabalaállatával érkezett tegnap a Homoki Általános Iskolába.

P. Pusztai Nóra

A földvári tűzoltó-parancsnokság bevethető tűzoltóautóját is kipróbálta a Ferencváros kabalaállata

Fotó: P. Pusztai Nóra

Már többször foglalkoztunk a tiszaföldvári tűzoltók autójának ügyével. Nemrégiben ugyanis kiderült, hogy a szer az évek alatt olyan rossz állapotba került, hogy felújítása legalább tízmillió forintba kerülne, az összeget viszont az önkormányzati parancsnokság nem tudja kigazdálkodni.

Az Új Néplapban és a Szoljon.hu hírportálon megjelent cikk nyomán indult el az összefogás. Két licitcsoportot is létrehoztak a városunkban és a környékén élők a közösségi oldalon. Engedélyt kértek, mi nagy örömmel fogadtuk ezt a segítséget

 – mondta Fábián Attila Nándor, a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság vezetője.

Miután a térségben élők megismerték a problémát, az országos lapokban is megjelent a történetük, eddig közel egymillió forint gyűlt össze.

– Nagy Ferenc helyi vállalkozó mindig támogat minket, nála van az autónk, a hátsó tengelyen lévő laprugók mindkét oldalon tönkrementek, el is tört néhány elem, megnyúltak a rugók, ennek a felújítását ő vállalta. De a mai napból jól látszik, hogy bárki tehet értünk – hangsúlyozta.

 A Ferencvárosi Torna Clubbal Varga István, a Homoki Általános Iskola vezetője vette fel a kapcsolatot. 

Láttam, mi a helyzet, mi is tiszaföldváriak vagyunk, fontos, hogy az ügy mellé álljunk. Ezt nem is kell magyarázni 

– tette hozzá. Mivel az intézmény részt vesz a Fradi SuLiga programjában, amint tehette, meg is kereste őket.

– Szerdán beszéltem velük, már csütörtökön vissza is jeleztek, hogy megoldják, és péntekre meg is tudtuk szervezni a találkozót – fejtette ki Varga István. 

Fábián Attila Nándor, a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság vezetője (balra) és Máté Bálint, a Fradi nemzetközi osztályvezetője a dedikált mezzel
Fotós: P. Pusztai Nóra

A fővárosi sportegyesület képviselői Nagy Bence férfi kézilabdázó mezével érkezett Tiszaföldvárra, melyet az egész csapat aláírt.  

– Az iskola vezetőjétől értesültünk a földvári tűzoltók helyzetéről. A segítségünket kérték, gyors határidővel a Ferencvárosi Torna Club felnőtt férfi kézilabdacsapatának dedikált mezét hoztuk el – mondta Máté Bálint, a Fradi nemzetközi osztályvezetője.

Vármegyénk iskolái is részt vesznek a programban

A Fradi SuLiga programot 2019-ben először Budapesten hirdették meg, az idei tanévben négy vármegyére, köztük Jász-Nagykun-Szolnokra is kiterjesztették.

– Harminchat intézmény vesz részt a programban, minden vármegyében zajlik egy regionális bajnokság, a győztesek május végén Budapesten csapnak össze, de oda is várunk majd minden résztvevőt – fogalmazott Máté Bálint, a Ferencvárosi Torna Club nemzetközi osztályvezetője.

Nemcsak a focipályán lehet nyerni, hanem mellette egyéb programokat is szerveznek.

– Plusz pontokat lehet gyűjteni minden olyan kezdeményezéssel, amivel a helyi közösségi életet próbálják javítani – fűzte hozzá.

Miközben két csapat focizott a homoki sportcsarnokban, addig a többiek drogprevenciós és bűnmegelőzési előadáson vehettek részt, de a közösségfejlesztésről is hallhattak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában