Programajánló

2023.03.31. 09:00

A „húsvétvárás” jegyében zajlanak a hétvége programjai a Jászkunságban

Nyuszisimogatás, tojáskeresés, kézműveskedés és sok-sok gasztronómia, ilyen programok jellemzik leginkább a hétvége programjait vármegyénkben.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

PÉNTEK 
Túrkevén délután 17 órától kezdődik a városban élő alkotók munkáiból nyílt kiállítás megnyitója a Madarász Károly Művelődési Házban. A 15 éves jubileum alkalmából rendezett tárlat április 30-ig látogatható.

Tiszafüreden, szintén 17 órától kizárólag a felnőtteket várja egy társasjátékozással teli estére a Tisza-tavi JátszMa klub a Kovács Pál Művelődési Központban.

Szolnokon este Tavaszváró bált rendez a Tiszti Klub étterem. Érkezni már 18.30-tól lehet, a háromfajta menüből álló vacsora pedig 19 órakor kezdődik. Az est során a zenét a Kékhang duó biztosítja majd, Terjéki Kata énekesnővel. A jegyet kizárólag elővételben lehet megvásárolni. 

SZOMBAT

Szolnokon már kora reggel tavaszköszöntő madarász túrára várja az érdeklődőket a Magyar Madártani Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Helyi Csoportja és a Tiszavilág Ökotúrák nevű csoport. A gyülekező 7.30-tól kezdődik a Zagyva Várkonyi téri szakaszánál, az artézi kútnál, ahonnan 8 órától indul az 5-6 kilométeres túra. A program a tervek szerint délig tart majd.

Az Aba-Novák Agórában mindeközben 9 órától elkezdődik az immár 16. alkalommal megrendezett Pelikán Kupa- gasztronómiai kiállítás és verseny. A nagymúltú eseményen az ország cukrász és szakács és pincérszakma tanulói és felnőtt képviselői mutatják meg legjobb tudásukat. A verseny kísérő rendezvényei között gasztronómiai kiállítás, bemutatók és kóstolók is szerepelnek, így a pályaműveken kívül, mind a versenyzőket, mind a vendéglátás iránt érdeklődőket sok érdekesség és újdonság várja. Az esemény délután 17 óráig tart.

A kisebbeket Húsvétváró rendezvényre várja délelőtt 10 órától a Bagolyvár Vadaspark. A programok között mókás ügyességi játékok, húsvéti kézműveskedés, folyamatos nyuszisimogatási leketőség és 11 órától 12-ig még tojásvadászat is szerepel. Az esemény délután 13 óráig tart. 
este 20 órától járdacsillagászatra invitál az Aba-Novák Agóra. A Hild téri harangtorony mellett felállított profi távcső segítségével a Marsot, a Holdat és a Vénuszt is meg lehet majd figyelni, egészen 22.00 óráig.

Fegyverneken délután 13 órától rendezik meg a X. Fegyverneki Népzenei és Népdaltalálkozót a város művelődési házában. Az eseményen a 48-as Férfi Dalárda, a 48-as Olvasókör Asszonykórusa, Angyal Ferenc, a Bokréta Népi Kisegyüttes, Horváth Lajos, a Kék Nefelejcs Dalkör, a Madarász Károly Népdalkör, a Szapáry Népdalkör és Pacsirta Citerazenekar, a Tiszavirág Népdalkör, a Törökszentmiklósi Népdalkör, Turba Gabriella, a Vadrózsák Citeraegyüttes, a Fegyvernek Gyermek Néptáncegyüttes, valamint Vámos Zoltán lépnek fel.

Törökszentmiklóson Négy évszak címmel nyílik kiállítás délután 15 órától az Ipolyi Közművelődési Központ Markóczy Félix kiállítótermében. A tárlat a "Folton-Folt" Törökszentmiklósi Patchwork Klub tagjainak munkáiból szemléz, és május hetedikéig látogatható.

VASÁRNAP

Szolnokon reggel 8 órától kezdődik a Helyi Termékek Vására az Aba-Novák Agórában és a Hild téren. A délután 13 óráig tartó eseményen helyi, térségi és megyei kistermelők, őstermelők kínálják majd portékáikat, mindeközben kézműves foglalkozásokkal, népmesékkel és húsvéti különlegességek várják az érdeklődőket.

Tiszafüreden délelőtt 10 órától Tavaszi zsongásra várják a családokat a Fő téren. A színpadon különböző fellépők és előadások váltják egymást, miközben családi és gyermekjátszóházak, kézműveskedési lehetőségek, valamint gasztronómiai élmények sora várja a résztvevőket.

Jászerényben ezen a napon kezdődnek a hétfőn is folytatódó város napi ünnepségek. A Lehet Film-Színházban 9-től 12 óráig Tavaszváró kézműves foglalkozást tartanak, 11 órától pedig A világszép Nádszál kisasszony című előadás kezdődik a Nektár Színház előadásában. 16 órától a városi kitüntetések és elismerések átadására kerül sor, ünnepélyes keretek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában