Környezetvédelem

2023.03.28. 07:00

A martfűiek és a földváriak közösen szerveztek szemétszedő akciót

Több évre nyúlik vissza a martfűi városszépítők és a homoki révaysok kapcsolata, legutóbb szemétszedő akciót szerveztek.

P. P. N.

A víz világnapja alkalmából szervezték meg az akciót

Forrás: Földvári Hírlap Facebook-oldala

A Martfűi Városszépítő Egyesület tagjai és Tiszaföldvár-Homoki Révay György EGYMI diákjai a víz világnapja alkalmából közös szemétszedő akciót szerveztek. Ahogy a Földvári Hírlap oldalán írják, a vezsenyi komphoz vezető, Tiszaföldvár és Martfű közötti útszakaszt tisztították meg. Az akcióhoz a védőkesztyűket, szemeteszsákokat, világítós mellényeket és a finom sütiket a martfűiek, a vidám hangulatot, a fürge szorgalmat és az üdítőket pedig a homokiak biztosították.

A területen áldatlan állapotok uralkodtak, a háztartási hulladék mellett az építési törmelék, illetve elektronikai hulladék is hegyekben állt, a lelkes önkéntesek a bokrok alól és az árokból is kihozták a szemetet. A diákok oktatásának egyébként fontos eleme a természet megismerése, a környezetvédelem, így örömmel csatlakoztak a felhíváshoz.

A martfűi szépkorúak és a földvári diákok kapcsolata körülbelül öt évre nyúlik vissza, a nyugdíjasok a karácsonyi ünnepségre a homoki tanulókat saját készítésű süteményekkel lepték meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában