Összefoglaló

2023.03.05. 20:47

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 5.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Szemétszedő akció az Alcsi-gát térségében

Fotó: Kiss János

Gál-Mohos Marianna zenepedagógus több mint tíz esztendeje foglalkozik babamuzsikával. A foglalkozásokat fél és három év közötti gyerekeknek és szüleinek tartja a Tiszafüredi Kovács Pál Művelődési Központban. A szakértő állítása szerint zenepedagógia kiváló hatással van a gyerekekre.

Negyvenöt rászoruló család, illetve személy igényelt a mostani téi időszakra szociális tűzifát, melyből jutott is minden rászorulónak. A tüzelőt az erdőgazdaság több részletben szállította, az össze fa a közelmúltban érkezett meg a településre. A farönköket kihordták már az érintetteknek, a szállításnál, rakodásnál a polgárőrök is közreműködtek. 

Közel negyven éve dolgozik a védőnői pályán Szabó Csilla. Elmondása szerint hivatását nem is cserélné másra. A három év alatti kisgyermekes családok támogatásában kifejtett áldozatkész és kiemelkedő szakmai munkájának, elhivatottságának elismeréseként a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány Steller Mária Védőnői díját vehette át nemrégiben. Szakmájának szépségeiről és nehézségeiről is kérdeztük.

Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora, a kisújszállási Móricz Zsigmond gimnázium egykori ­tanulója száznál is több elismerése közül több mint harminc, tudományhoz kötődő kitüntetést mutatnak be a Vigadó Kulturális Központban március 16-án 16 órakor nyíló kiállításon. 

A lakók által felajánlott virághagymákat ültettek el vasárnap Zagyvarékas több pontján önkéntesek.

Szemétszedő akciót hirdettek a szolnoki Alcsi-gát térségében élőknek.

Hagyomány, hogy minden évben kerékpáros túrával nyitják a turisztikai szezont a Tisza-tónál. Idén március 4-én, szombaton egy maroknyi, de elszánt csapat vállalkozott a kerekezésre a hűvös, ködös időben Tiszafüred és Abádszalók között.

A szolnoki lokálpatrióta, Szalóki István és felesége jóvoltából újabb domborművel, mégpedig koronghi Lippich Gusztáv domborművével gazdagodott a napokban a Damjanich János Múzeum emeleti Pantheonja. Az avatóünnepségen, melyen méltatták az egykori vármegyei főispán munkásságát, az is kiderült, hogy a kisplasztika megalkotója, Pogány Gábor Benő szobrászművész hajdanán a Lippich család szajoli kúriájában cseperedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában