Kissné Szatmári Margit

2023.03.05. 18:00

A szakma találta meg az elismert kisújszállási pedagógust

Munkáját díjazták.

Daróczi E.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Kisújszállás óvodái­ban több évtizedes, kiemelkedő színvonalon végzett példaértékű munkájának elismeréseként Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesült Kissné Szatmári Margit nyugalmazott óvodapedagógus, aki ma is aktívan dolgozik. 

– A Kossuth Lajos Általános Iskola zenei tagozatán tanultam, onnan van a zene iránti hűségem és szeretetem. A Móricz Zsigmond gimnáziumban érettségiztem, majd a Szarvasi Óvóképző Főiskolán végeztem – mondta Kissné Szatmári Margit, aki eredetileg történelem szakra készült.

– Gyermekeim születése után, 1993-ban kerültem haza Kisújszállásra. Több óvodában dolgoztam, nyugdíjazásomig a Baptista Szeretetszolgálat Pitypang Óvodájában. Nagy hálával gondolok az akkori nagyon lendületes, innovatív, állandó önképzésre serkentő munkatársakra, akikkel rengeteg pályázatban vettünk részt. Nyugdíjba vonulásom időszakában alakult a Kisharang Református Óvoda, felkértek, segítsek. Egy rendkívül szerető munkaközösségben dolgozom itt, nyugdíjasként. A lányom néptáncpedagógus Szolnokon, a Kodály Zoltán Művészeti Iskolában, a fiam a Hortobágyi Nemzeti Parkban őrkerület vezető, ők is nagyon elhivatottak. A férjem a légierőt erősíti – árulja el Kissné Szatmári Margit, aki szerint a díj csodálatos korona szakmai életére, amiért hálás a városnak. 

Kissné Szatmári Margit és az elismerés
Fotós: Daróczi Erzsébet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában