Szolnok

2023.03.16. 18:00

A víz védelmére hívja fel a figyelmet új kezdeményezésével a TRV Zrt.

Szemléletformáló sorozatot indított közösségi oldalán a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Mészáros János

A TRV Zrt. munkatársai a március 22-i víz világnapjához közeledve egy héten át minden nap érdekes, hasznos vagy éppen elgondolkodtató információkat osztanak meg Facebook-oldalukon a víz témakörében. A hét nap alatt bemutatják például Csobbancsot, aki egy homok-animációban „kel életre”, a követők megnézhetnek egy videoklipet a vízszennyezésről, egy animációs filmet a vízkörforgásáról, valamint látványos szemléltető ábrákat tekinthetnek meg a víztakarékosságról. Egyik nap gyerekekkel közösen kísérleteznek majd, máskor pedig elgondolkodtató fotókat mutatnak a Földünkről. 

A világnapon, vagyis március 22-én élőben közvetítik majd pályázatuk díjátadóját, hogy mindenki megismerhesse azokat a fiatalokat, akiknek fontos a víz védelme, s akik a legszebb rajzokat készítették, a legérdekesebb meséket és a legvagányabb rap-dalokat írták.

A TRV Zrt. nem titkolt célja, hogy nyilvános és bárki által szabadon letölthető, felhasználható bejegyzéseik a pedagógusokhoz is eljussanak, akik a későbbiekben saját tanóráikon is felhasználhatják az oktató, szemléletformáló anyagokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában