Tájékoztatás

2023.03.29. 10:30

Április végéig égethetik el a kerti hulladékot az újszilvásiak

A zöldhulladék elégetésének szabályaira figyelmeztetett az újszilvási polgármesteri hivatal.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Április 30-ig lehet elégetni a településen a kerti hulladékokat – hívta fel a lakosság figyelmét a dél-pesti község önkormányzata. Emlékeztettek: a tavasz beköszöntével egyre többen tevékenykednek a szabadban. A kerti munkák során pedig jelentős mennyiségű zöldhulladék keletkezhet, melynek égetése csak a település önkormányzati rendeletében kijelölt időszakban és módon lehetséges, szigorú szabályozás mellett.

Újszilvás képviselő-testületének ide vonatkozó rendelete a helyi környezetvédelemről kimondja, hogy avart és zöldhulladékot égetni kizárólag október 1-je és április 30-a között, megfelelő légköri viszonyok esetén, hétfőtől péntekig 8 és 18 óra közötti időszakban lehet. Háztartási hulladékot és műanyagot pedig szigorúan tilos elégetni. Az a személy, aki tiltott helyen vagy időszakban égeti el a kerti hulladékát, bírsággal büntethető – figyelmeztet a polgármesteri hivatal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában