Összefoglaló

2023.03.22. 20:40

Az állatvédelem felkarolásával egy jobb világot építünk – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Tavaly huszonnyolc színes gólya érkezett Szajolba. A makettek felhívják a figyelmet, hogy új jövevény született a háznál.

Álló autóba rohant, azóta keresztben fekszik az M44-esen egy nyergesvontató Kunszentnél. Teljes útlezárás, az M44-es számú autóút Békéscsaba felé vezető szakaszán.

A miniszteri biztos szerint az állatvédelem felkarolásával egy jobb világot építünk. A Szolnok Városi Állatotthon munkatársainak elhivatottságát is méltatták.

Új fűtésrendszert építenek ki az újszilvási idősotthonban. Az elkövetkezendő két évben jelentős energetikai korszerűsítésen esik át.

Játékos formában tartottak megelőzési előadást Szolnokon és Kisújszálláson. Tavaly a Szolnoki Rendőrkapitányság által életre hívott „Kapaszkodó” elnevezésű programot idén kiterjesztik a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége alá tartozó gyermekvédelmi intézményekre is.

Új civil szervezet kezdte meg működését Örményesen. A település lakosságának összekovácsolása a célja a közelmúltban alakult Örményes Településfejlesztő Egyesületnek, mely jelenleg 14 taggal működik.

Lerajzolták, és mesékben, rapdalokban mondták el a szolnoki diákok, miért fontos a víz. Több mint nyolcszáz pályamunka érkezett a TRV Zrt. szemléletformáló pályázatára.

Élesedik a csata a jászkunsági megyei ligában. Márciusban kezdetét vette a középszakasz a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokságban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában