Fejlesztés

2023.03.03. 15:00

Bankautomatát telepítettek Kőteleken

A berendezés nagy segítség lehet a környező települések lakosainak is.

Rimóczi Ágnes

Dr. Kállai Mária és Lovász Tibor a bankautomata mellett

Forrás: Beküldött fotó

Az utóbbi időszakban számos vidéki településen bezártak a bankfiókok és a bankjegykiadó automaták működését is sok helyen megszüntették. Ezért különösen jó hír, hogy Kőteleken most telepítettek egy automatát, melyet a napokban ünnepélyesen is átadtak.

– Településünkön, valamint a környező falvakban, így Nagykörűben és Tiszasülyön is bezártak a bankfiókok az elmúlt években. A lakosoknak egészen Szolnokig kell utazniuk, ha pénzt szeretnének felvenni. Mostantól ezt itt nálunk is megtehetik – mondta el az átadón Lovász Tibor. Kőtelek polgármestere rámutatott: több pénzintézettel tárgyaltak terminál telepítéséről, de az automata működtetésének költségét az önkormányzat nem tudta vállalni. 

– A K&H Bank, felismerve ezt a szolgáltatási hiányt, anyagi ellenszolgáltatás nélkül telepítette az automatát, amiért nagyon hálásak vagyunk a lakosság nevében – hangsúlyozta a településvezető. – Reméljük a lakosok nagy számban élnek majd az automata által nyújtott lehetőséggel, aminek köszönhetően időt, pénzt, utazási költséget takaríthatnak meg – tette hozzá végül.

Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője is. A bankjegykiadó automatát a polgármesteri hivatal „szélfogójában” helyezték el, a berendezés a nap huszonnégy órájában akadálymentesen megközelíthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában