Csereprogram

2023.03.26. 19:06

Egy távoli ország kultúrájával ismerkedhettek meg a szolnoki fiatalok

Erasmus + pályázat keretében tizenhét szolnoki fiatal juthatott ki az izraeli Haifa városába a Tesz-Vesz Ifjúsági és Gyermekalapítvány támogatásával.

K. J.

A program egyik célja, hogy különböző kultúrákat ismertessenek meg a diákokkal

Fotó: Nagy Balázs

A szolnoki Szőlőszem ifjúsági klubban gyűltek össze diákok és kísérőik a minap, hogy meséljenek egymásnak élményeikről és tapasztalataikról.  

– A “The change makers Erasmus +” ifjúsági csereprogram egyik célja, hogy különböző kultúrákat ismertessünk meg a fiatalokkal. Tavaly a projektben több izraeli diák járt Szolnokon. Idén szerettük volna, hogy a vármegyeszékhelyi fiatalok viszonozhassák a látogatást, ezért március 1-9 között az Erasmus + pályázatnak köszönhetően tizenhét fiatal utazott ki Izraelbe, azon belül is a kétszáz éves Haifa városába – fejtette ki a Szoljon.hu-nak Burai István, a Tesz-Vesz Ifjúsági és Gyermekalapítvány elnöke. 

Az idei látogatás kulcsszavai az elfogadás és a tolerancia voltak. A város és az iskola megismerését is magába foglaló program során olyan komoly témák is terítékre kerültek mint az identitás, az énkép és az, hogy mi határozza meg az egyént.  

– Nagyon szerettem ezeket a hosszú beszélgetéseket és szívesen visszamennék abba az országba – mesélte mosolyogva a pályázat egyik résztvevője, Handl Tünde. 

Közvetlenek az emberek. A hely szelleme, az összkép nagyon elragadó volt. Csak a közlekedés volt számomra elég furcsa és zavaros.

Egy másik diák, Siklós Dorina a kultúrák különbözőségéről és az emberek közvetlenségéről mesélt. 

Izraelben az idegenek is leállnak egymással beszélgetni az utcán és érdeklődnek a másik hogyléte felől. 

– fejtette ki hírportálunknak a szolnoki Siklós Dorina. 

– Szerintem nagyon sokszínű ország, hiszen azok a helyek, ahol megfordultunk, mindig újabb és újabb arcukat mutatták meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában