Irányvonal

2023.03.09. 12:30

Elfogadták a tervet: ezeket a projekteket valósítanák meg Abonyban

A minap fogadta el az abonyi önkormányzat a város 2027-ig tartó településfejlesztési irányvonalát. A grémium ülésén Pető Zsolt polgármester tájékoztatta a képviselőket a program legfontosabb részleteiről.

H. G.

A Sívó-kúria korszerűsítése is megjelenik a tervezetben

Fotó: Mészáros János

Rendkívüli ülést tartott a napokban a település képviselő-testülete. Az esemény egyik fő témája a helyi településfejlesztési stratégia elfogadása volt. Pető Zsolt polgármester a napirendi pont felvezetőjében elmondta: előterjesztésük tartalmazza, hogy az eljárás során mely államigazgatási szervektől és mely szomszédos önkormányzatoktól kért véleményt a város projektjük megvalósításával kapcsolatban. Ezzel együtt azt is feltüntették, hogy milyen visszajelzéseket kaptak a programra.

Korábban már tárgyaltunk arról, hogy a fejlesztési anyagot társadalmi vitára is alkalmasnak találtuk, ezért lakossági fórumot rendeztünk. Az itt elhangzottakat beépítettük a stratégiába, majd az anyagot elküldtük az állami főépítésznek. Ő ezután elfogadásra javasolta azt 

– tette hozzá a városvezető.

Az úgynevezett integrált településfejlesztési stratégia részletesen kitér azokra a beruházásokra, melyeket az önkormányzat 2027-ig valósítana meg. Ezek összhangban állnak az országos és a térségi fejlesztési tervekkel egyaránt. Mint megtudtuk, a tervezet a Pest Vármegyei Önkormányzat támogatásával készülhetett el, a projekt költségeit is e szervezet vállalta. Az ismertetőt követően a programot elfogadták a képviselők.

A város egészére kiterjedő programban az üzleti park fejlesztése, valamint a kisállat- és terménypiac kialakítása ugyancsak helyet kapott.

Az egészségügyet is érinti a projekt

Amint arról korábban beszámoltunk, a stratégiában elsőbbséget élveznek a folyamatban lévő fejlesztések, vagy a már pályázati forrást elnyert projektek. 

Kiemelkedik ezek között a piaccsarnok előtti terület rendbetétele, a szociális célú városrehabilitációs program, az intézmények energetikai korszerűsítése, óvodaépületek felújítása, a Sívó Kúria- Egészségmegőrző Központ épületének teljes rekonstrukciója eszközbeszerzéssel együtt, a Mária Terézia út felújítása, valamint a Nagykőrösi út 3. szám alatti Civil Ház rekonstrukciós munkálatai. A tervezett fejlesztések között találjuk továbbá a Kinizsi Pál Gimnázium épületének renoválását.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában