Lelkigyakorlat

2023.03.31. 16:51

Először tartottak ökumenikus keresztutat Szolnokon – galériával

Együtt idézték fel Jézus szenvedéstörténetét a keresztény közösségek Szolnokon. A hívek csoportja a Vártemplomtól indult.

H. G.

A Vártemplomtól indulva járták végig a stációkat a hívek

Fotó: Mészáros János

Húsvétra felkészítő ünnepi lelkigyakorlatra, ökumenikus keresztútra várták a híveket tegnap délután a vármegyeszékhelyen. A tizennégy állomást magában foglaló útvonal a Vártemplomot, a Szent István szobrot, a Mária szobrot (Zagyvapart), a bíróságot, a Kossuth téri magyar zászlót, a Kellner Gyula utca sarkát, az evangélikus templomot, a rózsaparkot, a Zounok István szobrot, a református templomot, a Zsinagógát, a Szentháromság teret, valamint a belvárosi katolikus templomot érintette.

Győri Péter Benjámin, az ökumenikus lelkészkör vezetője a programmal kapcsolatban elmondta, a katolikus közösség életében már régi hagyománya van a keresztútnak. Ugyanakkor ez az első év, amikor ökumenikus formában, vagyis a különböző keresztény felekezetek együtt szervezik meg a kiemelkedő hitéleti eseményt.

– A katolikusok által bejáratott utat járjuk végig, 14 állomáson. A különböző stációkat szétosztottuk, kettőt-kettőt vállalt egy-egy közösség – taglalta az evangélikus lelkész.

A Jézus szenvedéstörténetét felidéző eseménysorozaton a görögkatolikus, a katolikus, az evangélikus, valamint a református közösségek egyaránt képviseltették magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában