Összefoglaló

2023.03.17. 19:27

Embereket kellett kimenekíteni a szolnoki kórházból – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Csütörtök este fél kilenckor csaptak fel a lángok a Hetényi Géza Kórház hétemeletes épületének negyedik emeletén, ahol egy 10 négyzetméteres kórterem teljes terjedemlében égett. A kórházból 135 embert kellett kimenekíteni, és az épülte más szárnyaiban elhelyezni őket.

Jelentős fejlesztések várnak Szolnok ivóvíz- és szennyvízhálózatára. A beruházás a vármegyeszékhely és vonzáskörzetének tizennégy települését foglalja magába. A program befejezésének határideje november 30.

Berendezési tárgyak gyulladtak ki Kenderesen, egy Zrínyi Miklós utcai házban pénteken délután. Az esethez a kisújszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat.

A Karcagi Járási Ügyészség személyes adattal visszaélés, és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat azzal a 40 éves püspökladányi férfivel szemben, aki egy karcagi MÉH telepen rendszeresen más nevében értékesítette közel 20 tonna fémhulladékot.

Április 1-jén ismét megnyitja kapuit a szolnoki Véső úti Strandfürdő. A strandon március 27-től a hónap végéig a termálvizes medence tavaszi nyitásra történő felkészítése miatt ideiglenes jelleggel nem üzemel.

Pénteken elkezdődött a IX. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell-kiállítás a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A három napon át tartó rendezvényen kétezer négyzetméteren több száz méter vasúti modellpályát alakítottak ki.

Már húsvétra próbált meg whiskyt lopni az a zagyvarékasi férfi, akit az egyik helyi áruháznál kapcsoltak le menekülés közben. A férfi több mint 50 ezer forint értékű áruval pakolta meg a bevásárló kocsiját, majd kihasználva, hogy a mozgásra nyíló bejárati ajtón át épp egy vásárló ment be az üzletbe, fizetés nélkül próbált meg távozni – sikertelenül.

Egy négyfős bandát fogtak el a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei, amikor az elkövetők Pilismaróton éppen egy cég tulajdonában lévő kábelt próbáltak ellopni. A banda Alsónémedi külterületén egy kisebb méretű kábelt is ellopott, amely a Barátság kőolajvezetékhez tartozik.

Egy előkészületben lévő EU-s módosítás szerint a közeljövőben új szabályok vonatkozhatnak az idősebb sofőrökre. Ha valaki meg szeretné tartani a jogosítványát 70 év felett, annak meg kellene ismételnie bizonyos teszteket. A módosítás célja, hogy növeljék a biztonságot az utakon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában