Jászkunság

2023.03.02. 14:00

Enyhe és csapadékszegény hónap volt a február

Idén februárban 22,1 milliméterrel kevesebb csapadék hullott a sokéves második havi átlagnál.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A kifejezetten esős decembert és januárt csapadékszegény hónap követte térségünkben. Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivízig) tájékoztatása szerint a mérőállomások adatai alapján területi átlagban csupán 9,1 milliméter csapadék hullott, ami 22,1 milliméterrel kevesebb a sokéves második havi átlagnál. 

– A legtöbbet, 16,5 millimétert Kunszentmártonban, a legkevesebbet pedig Törtelen (5,2 milliméter) és Tiszasülyön (5,4 milliméter) mértük. Szolnokon 13,5 milliméter hullott – szólt az adatokról Laczi Zoltán. Az igazgatóság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy Szolnokon februárban 3,4 Celsius-fokos havi középhőmérsékletet jegyezhettek fel, ami 2,5 fokkal magasabb a sokéves második havi átlagnál. 

– A hónap során a legmelegebbet, 16,5 Celsius-fokot 21-én, míg a leghidegebbet, mínusz 9,4 fokot 9-én észleltük. A fagyos napok száma tizenhat volt, ami hárommal kevesebb a sokéves átlagértéknél – tudtuk meg a sajtóreferenstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában