Jászkunság

2023.03.27. 09:00

Felelőtlenül közlekedő sofőr, kórházban tomboló nő – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Közel száz vádlott állt bíróság elé a kriminalisztika történetének egyik legfurcsább ügyében, már csak vészfékezni tudott a szolnoki buszsofőr, amikor a semmiből felbukkant egy jármű – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A buszsofőr vészfékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést

Forrás: Police.hu

1. Rajtaütöttek a rendőrök a vendéglátóhelyen, amikor megtudták, ki ment be oda

A Tószegi Rendőrőrs szolgálaton kívüli körzeti megbízottjának március 18-án olyan információ jutott birtokába, miszerint az egyik szolnoki vendéglátóhelyen tartózkodik egy többszörösen körözött férfi. A szolnoki rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, ahol elfogták az egy éve a hatóságok elől bujkáló 33 éves férfit, aki ellen 5 elfogatóparancs volt érvényben.

A férfi ellen öt elfogatóparancs volt érvényben
Forrás: police.hu

2. Már csak vészfékezni tudott a szolnoki buszsofőr, amikor a semmiből felbukkant egy jármű

Egy 54 éves férfi személyautóval közlekedett Szolnok belterületén március 21-én a délutáni órákban. A sofőr az egyik csomópontnál, a záróvonalat is átlépve, nem biztosított elsőbbséget egy megállóból elinduló busznak. A buszsofőr az ütközés elkerülése érdekében fékezett, ám érintőlegesen így is ütköztek. A személyautó vezetője megállás nélkül tovább haladt.

3. A feltételezés szerint összeütközött két InterCity, melyeken 900-an utaztak

Országos tömeges mentési és sérültellátási gyakorlatot szervezett március 22-én, szerdán a Belügyminisztérium a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban, Budapesten. A feltételezett katasztrófában a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon és a 4-es főút találkozásánál két ellenkező irányba haladó InterCity vonat ütközött össze. A szerelvényeken összesen 900 ember utazott.

A gyakorlat során a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központból irányították a mentőakciót
Forrás: Belügyminisztérium

4. Megdöbbentek a berényi kórház dolgozói, amikor egy tomboló nő rontott be a vizsgálóba

A Jászberényi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a 49 éves jászfényszarui nővel szemben, aki a jászberényi kórházban önmagából kikelve fenyegetőzött még tavaly októberben. A nő, aki lányával együtt érkezett meg a kórházba, azt követően lett ideges, hogy gyermeke szerint az orvos elfogadhatatlan hangnemben beszélt vele. 

5. Közel száz vádlott állt bíróság elé a kriminalisztika történetének egyik legfurcsább ügyében

A banda tagjai 2012. áprilisától 2014. júliusáig számos európai országban autókölcsönzéssel foglalkozó gazdasági társaságoktól jelentős értékű, prémiumkategóriás járműveket kölcsönöztek ki. Az autókat ezt követően szervezetten Magyarországra szállították és itthon értékesítették, egy kisebb részét pedig alkatrészenként adtak el.

A Szolnoki Törvényszéken zajló eddigi utolsó bizonyítási eljáráson, csütörtökön, a vádlottak távollétében csak közel félszáz védő hallgatta az ügy bíráját és az ügyészt
Fotós: Mészáros Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában