Galériával

2023.03.15. 16:30

Felújított csarnokba költözhetnek vissza a falvai sportbarátok

Ismét labdapattogás hangja tölti meg a rákóczifalvai sportcsarnokot. Véget értek a közel egy éve tartó felújítási munkálatok, március tizenötödikén hivatalosan is átadták a létesítményt. Kézilabda-mérkőzéssel avatták fel a termet, amit kosárlabda edzés és labdarúgótorna követett

P. Pusztai Nóra

Felavatták a megszépült sportcsarnokot

Fotó: Mészáros János

A kisváros sportcsarnokát 1993. október 23-án adták át, húsz évig a kultúrház funkcióját is betöltötte. Az elmúlt években a felújítása halaszthatatlanná vált. A Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Program pályázatán kétszázötvenmillió forintot nyertek a munkálatokra.

– Időszerű volt az épület korszerűsítése, most kívül belül úgy néz ki, mint ami a huszonegyedik század első felében elvárható – mondta dr. Túróczi Imre polgármester a március 15-én tartott ünnepélyes átadón.

Megújult a küzdőtér, a közlekedők, az öltözők. A tornaterem aljzatát szigetelték, lebetonozták, új parkettával látták el, és megfelelő hangosítást is kiépítettek. 

A helyi általános iskola a sportcsarnok legnagyobb használója, haszonélvezője, a mindennapos testnevelésórákon háromszáz gyermek heti öt alkalommal tölti idejét itt. Közel egy éve kezdődtek a munkák, nagyon vártuk már, hogy újra birtokba vehessük a csarnokot 

– emelte ki Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója.

Járdi Ádám, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke a beruházás részleteiről is beszélt. 

– Közel kétszázötvenmillió forintból az épület teljes rekonstrukciója volt a feladat, ami tartalmazta egyebek mellett a villamoshálózat és a lámpatestek cseréjét is – sorolta.

Hozzátette: a tanulás és a sport kiegészítik egymást, a pályázat benyújtásakor is ennek az összhangnak a támogatása volt a cél. 

Megújult a burkolat a szertárban, az irodában, az orvosi helyiségben, korszerűsítették a vizesblokkot. A sportlétesítmény a pályázat révén új berendezési tárgyakkal is gazdagodott.

Szerdán már a délelőtti órákban pattogtak a kézilabdák a rákóczifalvi sportcsarnokban, utánpótláscsapatok melegítettek, a lányok barátságos meccsre készültek. Az Alföldi Farkasok és a testvértelepülésről érkező Partium SC csapott össze. Majd az érdeklődők kosárlabdabemutató edzést tekinthettek meg, ezután utánpótlás labdarúgó villámtorna következett, a napot öregfiúk mérkőzés zárta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában