Fejlesztés

2023.03.30. 17:06

Hat iskolát újítanak fel a kunszentmártoni járásban

Féltucat tiszazugi intézmény felújítására közel 270 millió forintot költenek. Az elektromos hálózatok cseréjével egy újabb lépést tesznek a digitális oktatás felé.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A kunszentmártoni járás hat iskoláját – a Cserkeszőlői Petőfi Sándor, a Papp Bertalan Ószőlői, és a Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskolát, a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát, a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégiumot valamint a Révay György EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumot – korszerűsítik a következő hónapokban. A Szolnoki Tankerületi Központ sikeresen pályázott az elektromos hálózatok cseréjére.

A beruházásra közel kétszázhetven millió forintot költhetnek. Az érintett intézményekben üzembiztossá teszik a hálózatot, újravezetékelik az épületeket, ezen felül a tan-, és tornatermekben, közösségi és egyéb terekben, öltözőkben, mosdókban csatlakozókat alakítanak ki 

– tájékoztatta hírportálunkat Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató.

A fejlesztésnek köszönhetően az érintett intézmények alkalmassá válnak a későbbi digitális pedagógiai módszertani fejlesztésekre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában