Program

2023.03.02. 17:00

Homokszórásos előadással készültek a bábosok Tiszaföldváron

Méltán népszerű a homokszórásos-árnyjáték technika a tiszaföldvári iskolában.

P. Pusztai Nóra

Homokkal rajzolják ki a szereplőket a megvilágított asztalon

Fotó: Dobróka András

Különleges bábelőadással készültek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai. A tiszazugi városban igen népszerű homokszórásos technikát is alkalmazták a gyerekek. Ahogy a Földvári Hírlap közösségi oldalán írják, Vántusné Gulyás Mónika tanárnő Csiri-Biri Bábcsoportja három színes produkciót adott elő, ebből kettő homokszórásos – árnyjátékos zenés darab, egy pedig klasszikus bábműsor volt.

– A pedagógus huszonhárom éve vezeti a szakkört az iskolában, diákjaival versenyekre és országos találkozókra is eljutottak már. A tanulók maguk készítik a bábok egy részét, természetesen vásárolnak is. Az árnyjáték kivetítős – kamerás asztalát az iskolai technikai dolgozói készítették, a paraván és a díszlet a gyermekek és szülők munkája – fogalmaztak.

Újdonság, hogy már színes árnyjáték figurák is készülnek, ami szinte egyedülálló a maga nemében. A gyerekek a mesék után az előkészületek részleteibe is beavatták az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában