Tárgyalás

2023.03.16. 16:18

Humanitárius segítségnyújtásról is döntött a jászberényi képviselő-testület

Rendkívüli ülés keretében csütörtökön három napirendi pontot tárgyaltak.

Illés Anita

Rendkívüli ülést tartottak a jászberényi városházán

Fotó: Pesti József

Elsőként jóváhagyták, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtson be a Belügyminisztériumhoz lakossági közműves ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és –tisztítás szolgáltatás támogatására. Döntöttek arról is, hogy az önkormányzat humanitárius segélyként egy nagy teljesítményű aggregátort ajándékoz Jászberény kárpátaljai testvértelepülésének, Técsőnek. A humanitárius segítségnyújtásról már az elmúlt évben egyeztetett a két település. Az eszköz a város lakosságának és közületeinek ivóvíz ellátását biztosítja majd. 

A tanácskozáson alapítványok támogatásáról is szavaztak a döntéshozók. Ennek alapján a Jász Múzeumért Alapítvány részére háromszázezer forintot biztosít az önkormányzat a Vasutak a Jászságban című jubileumi kötet megjelentetéséhez, a Talentum Alapítvány pedig kétszázezer forint támogatást kap a várostól a Rövidpályás Gyorskorcsolyázó Diákolimpia tanévi országos döntőjén való részvételhez.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában