Közös séta

2023.03.31. 15:30

Kékbe öltözött a város: sokan megmozdultak az autizmussal élők elfogadásáért Jászberényben – galériával

Idén is több helyi oktatási-nevelési intézmény, civil szervezet és közösség csatlakozott a Séta az autizmussal élőkért programhoz.

I. A.

Figyelemfelhívó sétát tartottak pénteken Jászberényben

Fotó: Pesti József

Április másodika, az autizmus világnapja alkalmából tartottak figyelemfelhívó sétát pénteken délelőtt Jászberényben, a Conselve téri parkban. 

A Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Nappali Ellátásának dolgozói 2017 óta minden évben megrendezik a Séta az autizmussal élőkért programot, melyhez idén is több helyi oktatási, nevelési intézmény, civil szervezet és közösség csatlakozott. A rendezvényt Budai Lóránt polgármester nyitotta meg, aki beszédében az elfogadás és segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozta. Bozóki Jánosné, a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény vezetője kiemelte: a program célja, hogy az autizmussal élőkre irányítsák a figyelmet, de ne csak a mai napon, hanem az év minden napján.  

Ismerjük meg, értsük meg és fogadjuk el az autizmussal élőket! Értsük meg és fogadjuk el őket akkor is, ha nem látjuk két szemüket, ők ugyanis nem a szemünkbe, hanem a lelkünkbe néznek! Higgyünk bennük és ösztönözzük őket! A szívükben mérhetetlen szeretet lakozik akkor is, ha egy kéznyújtásnál, érintésnél picit haboznak. A világot legszebben ők látják, még a korhadó avarban is találnak virágot. Sokszor jó lenne, ha az ő szemükkel látnánk mi ezt a világot 

– mondta köszöntőjében Bozóki Jánosné. 

Az idei programhoz egy rajzpályázat is kapcsolódott, melynek témája az autizmus, a barátság és az elfogadás volt. A felhívásra beérkezett rajzokkal díszítették a teret, a sétány útvonalán található üzletek kirakatait és a polgármesteri hivatal előtt álló hirdetőtáblát. A Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény Végtelen álmok, végtelen vágyak című előadása és a Szent István Körúti EGYMI diákjainak műsora után a résztvevők kékbe öltözve, zászlókat lobogtatva indultak közös sétára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában