Összefoglaló

2023.03.12. 20:30

Letartóztatták a többszörösen büntetett szolnoki férfit – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Március 11-én, szombaton tizenötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos Tiszator Böllérfesztivált. A vármegye számos települése volt jelen a főzőcsapatával, ki-ki a maga tájegységére és hagyományira jellemző módon igyekezett elkészíteni a hagyományos disznótoros ételeket.

Egy 19 éves fiatal erőszakkal vette el egy ismeretlen mobiltelefonját és utazótáskáját Szolnokon, a Jubileum téren március 8-án, szerdán az éjjeli órákban. A Szolnoki Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amit a nyomozási bíró el is rendelt.

Április 1-jétől várhatóan ismét használható lesz a Véső úti Strandfürdő 50 méteres úszómedencéje. A strandfürdőben az energiatakarékossági intézkedések miatt tavaly december elseje óta kizárólag a termálvizes melegmedence látogatható.

Sokan keresték fel vasárnap a Helyi Termékek Vásárát a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban és a Hild János téren. A helyi, vármegyei és térségi kistermelők, valamint kézművesek portékái mellett műsorok is színesítették a programot.

A Jászboldogházi Sportegyesület a világjárvány okozta korlátozások miatt az elmúlt két évben nem tudta megrendezni a jótékonysági bált. Idén végre elhárult minden akadály és szombaton újra együtt buliztak a sportolók és sportbarátok a helyi sportcsarnokban.

A Szolnoki Olajbányász 7 ponttal legyőzte a vendég Szedeák csapatát az élvonalbeli bajnokság 23. fordulójában, szombaton este. Az Olajnál a korábban sérüléssel bajlódó Révész Ádám is szerepelt a keretben, ellenben Lukács Norbert lebetegedett, így őt nélkülöznie kellett Gasper Potocniknak.

Holttestet találtak a roncsok eltávolítása közben az M1-es autópályán történt tömegbaleset helyszínén Herceghalomnál. A tűzoltók egy kiégett autóroncs alatt bukkantak rá az áldozatra.

Brutális kutyatámadás áldozata lett Emperger-Siklósi Kata kutyatréner Budapesten, a XV. kerületben. A fiatal nő az agresszív ebet már többször látta, még játszott is a saját kutyáival. A kutya gazdája, aki a támadás alatt egy kisboltban volt, elkísérte Katát a sebészetre.

Az Achim nevű önjáró teherhajó a bajorországi Regensburgból az ausztriai Linzbe tartott vasérccel megrakodva. A hajó, melynek fedélzetén két magyar is tartózkodott, a Giesling nevű vízerőmű melletti zsilipkamrában süllyedt el pénteken kora délután.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában