Virágosítás

2023.03.25. 19:40

Levendulákat ültettek szombaton a rékasiak

Második alkalommal hirdettek virágosítási akciónapot Zagyvarékason.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Folytatódott szombaton a magánkezdeményezésre indult virágosítási program Zagyvarékason. Bakóni Bán Zsófia ötletgazdától megtudtuk, ezúttal kevesebben, de annál lelkesebben szépítették a falut. Ezúttal 50 levendula tövet ültettek el az újtelepen a kopjafánál, valamint a 32-es úti körforgalomba. 

De jutott belőle önkormányzathoz, az óvoda elé, a művelődési ház elé a mellette lévő épület mögött található üres területre, ahová egyébként a bérlője rózsatöveket is ültetett. Helyeztek el levendulát a Nagyváradi és a Petőfi utca sarkára, és a felajánló házaspár háza elé is. 

A helyszínek kiválasztásánál figyelembe kellett venni, hogy a levendula a napsütést szereti, tehát árnyékos helyek nem jöhettek szóba. Az ötletgazda azt is elmondta, biztos lett volna több résztvevő, de kezdéskor csepergett az eső, és voltak, akik azt hitték, a várható rossz idő miatt az akció elmarad. Terveznek egyébként még idén is virágosítást, bár még nem tudják, tavasszal-e vagy ősz folyamán, virág-felajánlásokból mindenesetre nincs hiány. Áprilisban pedig szemétszedési akcióval szeretnék szebbé tenni településüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában