Még idén elkészülhet

2023.03.31. 14:32

Megérkeztek a látványtervek: ilyen lesz a javában épülő szolnoki Bástya-sétány

Sokan kíváncsiak rá, hogyan is fog kinézni a háromszáz méter hosszú Bástya-sétány. Szolnok polgármestere most közzétett néhány látványtervet az épülő látványosságról.

Mészáros Géza

A tervek alapján impozáns látványt nyújt majd a Bástya-sétány

Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

A tervek szerint halad a háromszáz méter hosszú Bástya-sétány építése a Zagyva-gáton, mely egy újabb turistacsalogató látványossága lesz a városnak amellett, hogy rendkívül fontos védvonalat képez majd egy-egy esetleges árvíz idején is.

Szalay Ferenc polgármester a közösségi oldalán a lakossági érdeklődések kapcsán látványterveket közölt a jelenkori szolnoki várról, illetve a sokat vitatott rézsűről.

Mint arról hírportálunk beszámolt, a fejlesztés keretében, „Múltjelek” elnevezéssel a vár látható és az idők folyamán elpusztult részeit megjelenítő állomásokat (Belgrádi kapu, Északnyugati bástya, Északi bástya) alakítanak ki a Szolnoki Művésztelepre látogató művészek segítségével. 

Mindezek mellett a Damjanich park térrendezése is elkészül, ahol tematikus játszóteret építenek. A Nyáry Lőrinc híd korszerű közvilágítást kap, kicserélik a kandelábereket, de a hídkorlátokat is megújítják. A város felőli hídfő és a Bástya-sétány találkozásánál kerékpáros megállóhelyet és akadálymentes rámpát létesítenek. A Zagyva jobb partjánál a fogadóépülettel szemben pedig már megépült a parkolótér.

– Idén már biztosan élvezhetjük a látványt, sétálhatunk majd rajta! – írta a városvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában