Korszerűsítés

2023.03.30. 13:25

Nincs több leolvasás: okosmérőket szerelnek fel a távhőfűtéses szolnoki lakásokban

A modernizálás többezer családot érint a vármegyeszékhelyen.

R. Á.

Lázár Mózes, az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója és Szalay Ferenc polgármester

Fotó: Nagy Balázs

Komoly fejlesztés kezdődik a közeljövőben, mely fontos lépés az okosmérés irányába Szolnok távhőellátásában. A szolgáltató a fűtési költségosztók, valamint a használati melegvízmérők cseréjét végzi a fűtési szezonon kívüli időszakban. 

Első ütemben az összes költségosztót és a mérők nagyjából felét cserélik le a szakemberek. Természetesen a maradék mérők cseréje is megtörténik később 

– tudtuk meg Lázár Mózestől, a szolnoki távhőszolgáltatást biztosító cég képviselőjétől.

 Az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a fejlesztésről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, ez mérföldkő a modern távhőellátás megteremtése érdekében.

Az új elektronikus eszközök rádiós rendszerű jeltovábbítókkal rendelkeznek, vagyis az adatok gyűjtése és továbbítása, majd azok tárolása, rendszerezése és feldolgozása egy okos mérési rendszerben történik. Mindez azt is jelenti, hogy ezeket a mérőket nem kell leolvasni, ami mindenképpen költség- és időhatékony az egész rendszert nézve 

– hangsúlyozta a vezérigazgató.

Lázár Mózes számadatokról is beszámolt, eszerint a költségosztók cseréje közel hétezerhatszáz, a használati melegvízmérők cseréje több mint négyezernégyszáz ügyfelet érint majd. A beruházást egy hazai vállalkozó végzi. Ahogy a sajtótájékoztatón elhangzott, aláírták a szerződést, a közös képviselők az értesítést nemsokára megkapják, akik a lakókat tájékoztatják és rövid időn belül elkezdődnek a munkálatok.

– Az ügyfelektől türelmet és együttműködést kérünk – tette hozzá Lázár Mózes.

Ezt kéri Szalay Ferenc is a fejlesztéssel kapcsolatban. Ahogy a városvezető kiemelte, megéri várni erre, hiszen ez hozzájárulhat a további takarékoskodáshoz.

Nem felejthetjük el, hogy mennyi kétség merült fel, amikor arról volt szó, hogy az állam átveszi a távhőszolgáltatást. Már láthatjuk, hogy jól működő szolgáltatást biztosít az MVM, és ez a sok embert, családot érintő közel félmilliárd forintos fejlesztés csak alátámasztja ezt

– emelte ki Szalay Ferenc, s hozzátette: az önkormányzat és a szolgáltató cég közös szándéka az ellátásbiztonság növelése és további korszerűsítések megvalósítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában