Bölcsődefejlesztés

2023.03.06. 17:30

Nincs több várólista: ezentúl jóval több gyermeket tudnak fogadni a törökszentmiklósi intézményben

Várhatóan még a környező településeken élő családok gyermekeit is tudja majd fogadni Törökszentmiklós kibővített önkormányzati bölcsődéje, az igényfelmérés a napokban kezdődött, és április közepéig tart. 

M. R. E.

Januárban még javában zajlottak a munkálatok

Fotó: Mészáros János

Eddig összesen 54 gyermeket tudott évről-évre felvenni Törökszentmiklós városi bölcsődéje, ez a szám a következő nevelési évre plusz 52-vel nő, ugyanis új épülettel bővül az egyébként több rangos szakmai díjat elnyert intézmény. 

A közel 1000 négyzetméter alapterületű, 4 csoportos új bölcsőde nem csak az eddigi várólistát szüntetheti meg, de lehetőséget nyújt arra is, hogy a környező településeken élő családok gyermekeit is fogadni tudják majd.

Az épület műszaki átadás-átvétele április végén kezdődhet, és szeptembertől vehetik birtokba a legkisebbek.  A beruházásra 2020-ban nyert közel 680 millió forintos támogatást az önkormányzat, melyhez önerőt is biztosított, emellett februárban több, mint 260 millió forintos kiegészítő támogatást ítélt meg a kormány az építőipari alapanyagárak drasztikus emelkedése miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában