Beavatkozás

2023.03.23. 15:00

Nyári vízszintig töltik fel a Tisza-tavat

A művelet végrehajtását és ütemét természetesen befolyásolhatja, módosíthatja a Tisza vízjárása.

Rimóczi Ágnes

Folytatódik a Tisza-tó feltöltése

Forrás: A Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság Facebook-oldala

Folytatódik a Tisza-tó feltöltése. Ahogy arról a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatta hírportálunkat, korábban már lezajlott egy feltöltés. Az első szakasz – a Tisza folyón levonuló árhullám apadó ágán, a vízszint megtartásával – március 8-án a Kisköre-felső vízmércén mért 660 plusz-mínusz öt centiméteres tartományban befejeződött. 

– Második lépcsőben a Tisza-tó vízszintjét az emelt nyári vízszintre, a Kisköre-felső vízmércén mért 735 plusz-mínusz öt centiméteres tartományba duzzasztjuk, ezzel többlet vízkészletet tározunk be, készülve a várható aszályos időszakra – hangsúlyozta Fejes Lőrinc. 

A Kötivízig kiskörei szakaszmérnöke hozzátette: a feltöltés második lépcsője – az érkező vízhozam függvényében – március 22-én kezdődött a felvízszint napi öt centiméteres ütemű emelésével, s várhatóan április 5-én fejeződik be. A művelet végrehajtását és ütemét természetesen befolyásolhatja, módosíthatja a Tisza vízjárása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában