Szolnok

2023.03.27. 19:55

Példát mutattak nagylelkűségből: orvosi rendelőjük felújításáért fogtak össze a városrész vállalkozói

Összesen öt és fél millió forintnyi összegből valósították meg a kivitelezéseket.

Mészáros Géza

A gyűjtést szervező Menkó Gyula (jobbra) a vállalkozókkal, köztük Nagy Jánossal tekintette meg az elkészült rendelőt

Forrás: Beküldött fotó

Példaértékű lakóközösségi összefogásból újult meg a Pletykafalu városrész Kacsa úti orvosi rendelője. Mint a helyszínen tartott hétfő délutáni sajtótájékoztatón kiderült, a terület tavaly nyáron, időközi választáson megválasztott önkormányzati képviselője, Menkó Gyula gyűjtést szervezett a 4-es számú választókerületben működő vállalkozók körében a kerület háziorvosi rendelőjének korszerűsítése érdekében.

A gyűjtőmunka élére állt a Szolnok Pletykafalu Közössége Egyesület is, amely tizennyolc cég anyagi támogatásával nekilátott az épület felújításához szükséges forrás összegyűjtéséhez.

Összesen öt és félmillió forintnyi összegből valósítottuk meg a kivitelezéseket. A sikeres szervezés eredményeképpen a támogatásokból, az elmúlt hónapokban, beszereltek két klímaberendezést, szigetelték a nyílászárókat, megoldották a melegvíz-ellátást, álmennyezetet kapott a belső tér, valamint teljesen új bejárati ajtót építettek be, csökkentve ezzel az épült rezsiköltségeit. A megmaradt közel félmillió forintból kisebb kiegészítések is elvégezhetők 

– mutatott rá Menkó Gyula.

– Óriási hálával és köszönettel tartozunk a támogatóinknak – hangsúlyozta dr. Székely Enikő, a körzet háziorvosa. – Megnyugtató volt tapasztalni, hogy egy városrész lakói és vállalkozói miként fognak össze egy jó ügy érdekében – mutatott rá.

Szalay Ferenc polgármester követendő példának nevezte a képviselő és a pletykafalui egyesület kezdeményezését. Mint hangsúlyozta, nagyon erős közösség összefogásáról és szépérzékéről tesz tanúbizonyságot a városrészben élők célzott együttműködése.

A városvezető jelezte, hogy az intézményszolgálat is nagy segítséget nyújtott a gyakorlati kivitelezésekben, és ígéretet tett arra, hogy önkormányzati forrásból a váróterem is megújulhat a közeljövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában