Támogatás

2023.03.13. 17:30

Projektort vásárolnak a jótékonysági rendezvény bevételéből Kétpón

A falu lakói is apróbb felajánlásokkal támogatták az iskola tanulóit.

Rimóczi Ágnes

Vidám műsort mutattak be az iskola tanulói

Forrás: Beküldött fotó

Jó hangulatban zajlott a Kaszap Nagy István Református Általános Iskola és Óvoda Kétpói Tagintézményének jótékonysági rendezvénye. A minapi esemény teljes bevételét az intézményre fordítják, a tervek szerint egy hordozható projektort vásárolnak majd.

A rendezvényt Hulimainé Keresztes Magdolna, a Szülői Szervezet elnöke nyitotta meg, s köszöntőt mondott Csontos Mónika tagintézmény-vezető. Aztán kezdődött a vidám műsor és a szórakozás.

– A műsort a Korda Vince Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, akik egyébként a kétpói iskola tanulói, szolgáltatták. Egy több táncból álló bemutatót tartottak kiváló hangulatban. Ezután a táncot betanító táncpedagógus, Bencsik Gergő és táncpárja tartott bemutatót, megmutatták diákjainknak, hogy kitartó munkával hová lehet eljutni a tánc világában. Nem mellesleg megalapozták a bál hangulatát profi előadásukkal – számolt be röviden a részletekről Csontos Mónika intézményvezető.

Az estre 87-en váltottak vacsorás jegyet, de olyanok is voltak, akik a zenés, táncos programra érkeztek.

– Több nagyobb támogatónk is akadt, természetesen mi mindenkinek hálával, s köszönettel tartozunk. Mindenki megtette a tőle telhetőt. A gyerekek díszítették a báli termet, a szülők szerveztek, fogadták a vendégeket, felszolgáltak, mosogattak, takarítottak. A falu lakói is apróbb felajánlásokkal támogatták tanulóinkat. Az est teljes bevételét a diákokra fordítja a Szülői Szervezet, a pedagógusokkal egyeztetve szeretnék fejleszteni az intézményt. Nagy szükség volna egy hordozható projektorra, hiszen a mostani már több, mint tizenhét éves – szólt a tervekről az intézményvezető, mit vásárolnak a bevételből.

Helyi hagyomány, hogy a Szülői Szervezet az élményszerzést is támogatja, így a pedagógusok által megálmodott közös iskolai kirándulás költségeibe is beszállnak majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában