Nagyszabású projekt

2023.03.09. 13:55

„Rajtra kész” a szolnoki sportkomplexum, az utolsó régi épülete is megújul

A szolnoki Véső Úti Sportközpont utolsó régi épülete is megújul, mellette pedig újak épülnek. A jelenleg zajló beruházásokkal befejeződik az a néhány évvel ezelőtt kezdődött nagyszabású projekt, melynek eredményeként egy igazi sportkomplexum valósul meg a városrészben.

R. Á.

Dolgoznak a szakemberek az új létesítményen

Fotó: Mészáros János

Rajtra kész a Véső út. 

Egészen pontosan épp, hogy célba ér lassan, hiszen az utolsó régi épület is megújul és további új helyiségek, épületek készülnek a területen. Mindehhez Szolnok önkormányzata összesen 1,43 milliárd forintos támogatást kapott. 

A Véső úti R. A. J. T. elnevezésű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projekt a leromlott állapotú terület funkcióváltó megújítását foglalja magában.

Az elmúlt években nagyon fontos és látványos dolgok történtek itt 

– kezdte tájékoztatójában Szalay Ferenc. 

A városvezető a helyszínen tartott csütörtöki projektnyitó rendezvényen kiemelte, hogy a mostani fejlesztés egy része annak a programnak, mely összesen ötmilliárd forintból valósul meg.

Veres-Sárközi Erika, az önkormányzat fejlesztési igazgatója, Ábel István létesítményvezető, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője és Szalay Ferenc polgármester a már elkészült futófolyosón beszélt a projektről
Fotós: Mészáros János

– Megújult a kosárlabda csarnok, aztán mellette megépült egy vadonatúj vívócsarnok, ezek környezet is megújult, majd elkészült egy nyolc sávos atlétika pálya, a futófolyosó is modernizálódott. Közben pedig a standfürdő is megépült – tekintett vissza a fejlesztésekre a polgármester.

Most zajlik a régi irodaépület felújítása, birkózó- és cselgáncstermeket alakítanak ki, mellette pedig azok a létesítmények épülnek, melyeket raktározásra, műhelynek és garázsnak használnak majd. A terület másik oldalán pedig a két teniszpálya mellett egy olyan központ épül meg, melyben szauna is helyet kap, és közösségi programok megrendezésére is alkalmas lesz 

– részletezte Szalay Ferenc.

A Véső Úti Sportközpont komplex kialakítása hat különböző forrásból valósul meg. A sportlétesítmények elkészülte mellett fontos a komplexum melletti parkoló kialakítása, a közelmúltban átadott körforgalom, valamint további fejlesztések is.

– Nagyon fontos, hogy megújult a Horog út, valamint megoldódott a csapadékelvezetés Görbe-érben. Mindezeknek köszönhetően nemcsak a sportéletben igazi gyöngyszem, hanem a városrész életében is nagyon fontos ez a szerteágazó fejlesztés – hangsúlyozta Veres-Sárközi Erika, az önkormányzat fejlesztési igazgatója.
 

Április elsején megnyitják az úszómedencét

– Fantasztikus az elmúlt három-négy év, amit itt együtt megéltünk – szólt a projektnyitó rendezvényen Rózsa József. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője köszönettel és hálával beszélt a fejlesztésekről, mint mondta ez a létesítmény sok fiatalnak nyújt sportolási, edzési lehetőséget. 

– Olyan sok atlétánk van, hogy gondolkodni kell egy következő pálya építésén, vívószakosztályunk létszáma az elmúlt négy évben közel megháromszorozódott. Látszik, hogy van létjogosultsága ennek a városunkban – hangsúlyozta.

Rózsa József a strandfürdő terveiről is szólt.

– Fokozatos megnyitást tervezünk az energiagazdálkodás jegyében. Első ütemben április elsején szeretnénk megnyitni az ötven méteres úszómedencét, ezzel együtt a termálmedence is üzemel, aminek vizét egyébként nemrégiben gyógyvízzé minősítette a hatóság – mutatott rá az ügyvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában