Évente egyszer

2023.03.20. 12:30

Rezsitámogatást vezetett be a jászárokszállási önkormányzat

Március 31-ig igényelhető a fűtésköltséghez nyújtott egyszeri települési támogatás.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A növekvő energiaárak miatt a jászárokszállási önkormányzat új szociális ellátási formaként nemrég bevezette a fűtésköltséghez nyújtott egyszeri települési támogatást, mely sok helyi családnak, háztartásnak segítséget jelenthet. A rezsitámogatás még erre a fűtési szezonra is igényelhető március 31-ig, a kérelemhez szükséges dokumentumok csatolásával. 

Évente egyszer adható, tárgyév október 1. és a következő év március 31. közötti időszakban nyújtható be. 

Ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg. Bármilyen fűtésre, így például gázra, távfűtésre és egyéb szilárd tüzelőanyaggal való fűtésre adható. Feltételei között szerepel, hogy a kérelmező családoknál az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg a 85.500 forintot, egyedülélő esetén pedig a 128.250 forintot. Fontos az is, hogy az életvitelszerűen lakott ingatlanán felül további, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényben meghatározott összeghatárt meghaladó vagyonnal az érintett nem rendelkezik. A fűtési szezonban a fűtési költségei meghaladják család esetén a 30.000 forintot, egyedülélő esetén a 40.000 forintot. 

A fűtésköltséghez nyújtott egyszeri települési támogatás összege családban élő jogosult esetén 30.000 forintot, egyedülélő jogosult esetén pedig 40.000 forint – tájékoztatott a rezsitámogatásról a polgármesteri hivatal hatósági irodája a város honlapján. A kérelmekről az önkormányzat egészségügyi, szociális és családvédelmi bizottsága dönt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában