Galériával

2023.03.15. 18:29

Rocklegenda: Varga Miklós elvarázsolta jászapáti közönségét – videóval

A tánc, a mese és a zene lélekemelő világa tárult fel az esten.

Illés Anita

Összefogással valósult meg a kulturális esemény, melyen Varga Miklós is jelen volt

Fotó: Pesti József

Nemzeti ünnepünk előestéjén folytatódott A kultúra és a történelem útjain című programsorozat Jászapátin, a Pájer Antal Művelődési Házban. A rendezvény az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány (EMIA) és a Rácz Aladár Zeneiskoláért Alapítvány szervezésében, az önkormányzat támogatásával valósult meg. Egyik kiemelt programja volt a keddi gálaest, melynek nyitányaként felcsendült a magyar és a székely himnusz, majd Burik Bernadett a Rácz Aladár Zeneiskoláért Alapítvány elnöke, a rendezvény nagykövete köszöntötte a jelenlévőket. 

A fellépők a tánc, a mese és a zene varázslatos nyelvén fejezték ki, hogy miért is jó magyarnak lenni.

– Jászapátin az idei március 15-i ünnep más, mint a többi, hiszen nem csak a megemlékezésről, a koszorúzásról szól, hanem egy egész hetes kulturális programsorozat kezdődött, mely eljut a legfiatalabbaktól a legidősebbekig. Nehéz időkben a kultúra gyógyítja a lelkünket – osztotta meg gondolatait Pócs János országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke.

Borbás Zoltán a vármegyei közgyűlés alelnöke Jókai Mórt idézve arról beszélt, hogy bár eltelt 175 év, de ma is lélekcserélő idők járnak a magyarságra. Ezekben a nehéz időkben a kultúránk és történelmünk adhat számunkra kapaszkodót és támpontot – fűzte hozzá.

A köszöntők után a Jásztánc Alapítvány táncosai jászsági, ördöngösfüzesi és verbunkos táncokat, valamint a Role zenekar Én nemzetem című dalfeldolgozására készült koreográfiát mutattak be. Nagypál Ágnes énekes kalotaszegi lélekemelő népdalokkal örvendeztette meg a közönséget. Csernik Pál Szende a székely mesék örök bölcsességekkel teli világát hozta el az estre, melynek záróakkordjaként Varga Miklós, a ma is népszerű Máté Péter-díjas énekes, rock zenész lépett színpadra. Elsőként A költő visszatér című rockopera egyik betétdalát, Petőfi Sándor Egy gondolat bánt engemet című versét adta elő, mellyel már műsora kezdetén magával ragadta a közönséget. Vastaps fogadta a Nemzeti dalt, a magyarság összetartozását hirdető Határtalan dalt és természetesen a régi nagy slágert, a Vén Európát is. Az eseményen Borszéki Molnár Dalma, az EMIA elnöke, a tematikus hét fővédnöke megköszönte azt az összefogást, ami az egyhetes program szervezése, megvalósítása során megnyilvánult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában