Támogatás

2023.03.01. 09:00

Számítógép-adományt kaptak a jászkunság szociális és gyermekvédelmi intézményei

„Tanulás, idegen nyelv-elsajátítás és aktív mozgás. E három, fiatal korban megkezdett tevékenység ahhoz járul hozzá, hogy a felnőtt társadalomban érvényesülni, megélni tudjon az ember!” – hangzott el az eseményen.

Mészáros Géza

Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója és Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei kirendeltségének szakmai főigazgató-helyettese együttműködési megállapodást írtak alá

Fotó: Mészáros Géza

Tizenhét használt, de kiváló minőségű asztali számítógépet adományozott a Diákhitel Központ Zrt. kedden délelőtt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei kirendeltségének. A hivatalos és ünnepélyes eseményre a törökszentmiklósi Tiszaág Integrált Szociális Intézményben került sor, amely két gépet is kapott.

Tanulás, idegen nyelv-elsajátítás és aktív mozgás. E három, fiatal korban megkezdett tevékenység ahhoz járul hozzá, hogy a felnőtt társadalomban érvényesülni, megélni tudjon az ember 

– fordult javaslatával a gyermekek felé köszöntőbeszédében Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

Elmondta, hogy egy korábbi protokoll szerint a társaságuk, az előírásoknak megfelelően, az időnként kötelezően leselejtezett, ám de kiváló minőségben működő asztali számítógépeket pénzért elárverezte, és a befolyt összegeket fordította jótékonysági célokra. Ettől az évtől kezdődően azonban már nem aukcióznak, hanem az alig használt technikát fogják közvetlenül célhelyekre adományozni. Ezt bizonyítandó, a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény lakói, gyermekek, felnőttek és szépkorúak, betegségekkel és fogyatékokkal élők ünnepi kulturális műsorát követően Rákossy Balázs, valamint Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei kirendeltségének szakmai főigazgató-helyettese együttműködési megállapodást írt alá.

Az adományokért Cséplőné Gönczi Veronika, valamint Kiss Róza, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója is köszönetét fejezte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában