Galériával

2023.03.15. 20:37

Színvonalas ünnepi műsort adtak a jászárokszállási diákok

Kihirdették a rajzpályázat és az ünnepibeszéd-író pályázat eredményeit is.

Illés Anita

Megemlékezést tartottak Jászárokszálláson

Fotó: Pesti József

Jászárokszálláson a borongós, barátságtalan időjárás ellenére is sokan részt vettek március 15-én a városi megemlékezésen, mely koszorúzással kezdődött az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléktáblájánál.

Ezután a résztvevők a Petőfi Művelődési Házba vonultak, ahol Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester és Pócs János országgyűlési képviselő mondott ünnepi köszöntőt. Színvonalas műsorral közreműködtek a Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Általános Iskola tanulói. Ünnepi beszédet mondott Major Kinga, a Deák Ferenc Gimnázium ünnepibeszéd-író pályázatának első helyezettje. 

Az esemény kiváló alkalmat adott az önkormányzat március 15-i nemzeti ünnep meghívójának borítótervére hirdetett pályázat eredményhirdetésére is. 

Tizenöt pályamű érkezett a felhívásra, melyből a zsűri három alkotást bocsátott online szavazásra. A legtöbben Nyitrai Petra általános iskolai tanuló rajzát kedvelték, így az ő rajzának felhasználásával készült el a meghívó. Díjazták az ünnepibeszéd-író pályázat nyerteseit is, melyen első helyezést ért el Major Kinga (11.A), második Csécsei Barbara (9.A), míg a harmadik Jakus Nóra Lilla (11.A) beszéde lett. A jutalmakat Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester és Kaszab Zsolt alpolgármester adták át. A megemlékezést megtisztelte jelenlétével Dr. Berkó Attila főispán, Borbás Zoltán a vármegyei közgyűlés alelnöke és Vári-Nagy Judit, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője is.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában