Ünnepség

2023.03.25. 19:52

Szobrot avattak a hun király emlékére Szolnokon

Közel kilenc kilométeres futást szervezett a szoboravatásra a Szandai Futóklub.

Hartai Gergely

Attila Királyt ábrázoló fából készült alkotást avattak fel

Fotó: Kiss János

Egy Attila hun király képmásáról készült alkotást, Simmer Sándor fafaragómester munkáját avatták fel szombaton a Szandaszőlőshöz közeli Beke Pál halomnál.

A rendezvényen képviseltette magát a Szandai Futóklub is, amely a program tiszteletére futást szervezett. Petrovay Zoltán, a közösség vezetője elmondta, a Lengyel Antal térről vágtak neki a több kilométeres távnak.

– Egy közösségi futást rendeztünk, amelynek apropója a Beke Pál halomnál történő faalkotás avatása volt – emelte ki.

– A csatlakozásunkról okáról tudni kell, hogy Veres József polgárőr, aki Beke Pál halmának gondozója is egyben, a mi rendezvényeinket is mindig vigyázza, segíti. Ő kért fel bennünket, hogy emeljük az ünnepség fényét. Ezért úgy döntöttünk, hogy a tagjainkkal kifutunk a helyszínre – folytatta Petrovay Zoltán, aki mint mondta, útjukon összesen mintegy kilenc kilométert tettek meg.

– Az út rendkívül változatos volt, érintett aszfaltos és földutas szakaszokat is. Az egész attól volt igazán szép, hogy a repülőtér háta mögötti mezőn csodálatos élővilág fogadott bennünket. Hogy mikor lesz a következő futásunk? Azt pillanatnyilag nehéz megmondani. Jelenleg több verseny is van, amire készülünk, a jövőben országos megméretéseken is szeretnénk részt venni – részletezte Petrovay Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában