Galériával

2023.03.24. 14:25

Szülővárosának fejlesztési lehetőségeiről egyeztetett Szolnokon a miniszter

Szolnok és a térség fejlesztési lehetőségeiről egyeztetett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Szalay Ferenc polgármesterrel. A tárcavezető pénteki látogatása során ellátogatott egykori alma materébe is, ahol diákoknak tartott előadást.

Rimóczi Ágnes

Szalay Ferenc (balra) és Nagy Márton beszélgetnek, mögöttük Hubai Imre

Fotó: Mészáros János

– Hogyan nőhetnek jelentőségteljesen az erőink itt az ország közepén? Ezen gondolat mentén egyeztettünk a miniszter úrral, aki tulajdonképpen hazaérkezett Szolnokra – hangsúlyozta Szalay Ferenc a Nagy Mártonnal való beszélgetése kapcsán. A pénteki miniszteri látogatás alkalmával tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a jövő tekintetében fontos a közös gondolkodás.

Mindezt a gazdaságfejlesztési miniszter is megerősítette, mint mondta, a városvezetővel történt egyeztetésen Szolnok és a vármegye fejlesztési lehetőségeiről közösen ötleteltek.

Nagyon fontos, ahogyan ezt eddig is kifejeztük, a magyar kormány egyre nagyobb hangsúlyt szán a területfejlesztési céloknak. Hiszen Budapest ma már jóval az uniós átlag felett van, ezzel együtt a vidéket gazdagítani kell. Egyre fontosabb, hogy a gazdaságot, az aktivitást, az ipart egyre jobban vidékre telepítsük

– hangsúlyozta Nagy Márton. 

– Hasonlóan fontos, hogy az emberek számára munkahelyeket kell biztosítani. Nem kérdés, hogy a gazdaság, az ipar, a szolgáltatások növelésével tudjuk megtartani városainkat, járásainkat is. Mindez a vidék szeretetét is jelenti, ha úgy tetszik, s ezzel együtt meg tudjuk őrizni a hagyományait is – tette hozzá.

Nagy Márton rámutatott, hogy Szalay Ferenccel ezen gondolatok mentén egyeztetett Szolnok kitörési pontjait keresve. 

– S szót ejtettünk természetesen arról, hogy részben gazdaságfejlesztési miniszterként, de természetesen a város szülötteként hogyan tudok ezekben segíteni – emelte ki végül a tárcavezető.

A gazdaságfejlesztési miniszter szolnoki útja során ellátogatott egykori alma materébe, a Verseghy Ferenc Gimnáziumba is, ahol végzős diákoknak tartott előadást. Nagy Márton beszélt a szolnoki emlékeiről, az iskolai éveiről, a fiataloknak még azt is elárulta, hogy a gimnázium első éveiben nem volt túlságosan kiemelkedő tanuló, aztán sikerült, ahogy mondta felhúznia magát. Az egyetem jól ment neki, könnyen fel tudott készülni a vizsgákra, a tanulmányai mellett dolgozott is. 

– Senki ne féljen, mindenki úgy csinálja, ahogyan számára a legmegfelelőbb – szólt a felsőoktatási tanulmányait nemsokára kezdő fiatalokhoz. 

A miniszter mesélt a karrierjéről, majd a mostanában zajló Pénz7, pénzügyi és vállalkozói témahét kapcsán a pénzügyekről is szólt. Például arról, hogyan kell a pénzzel, a megtakarításainkkal bánni, vagy hogyan kell fizetésnél használni különböző digitális megoldásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában