Könyvtár

2023.03.11. 18:00

Társasjáték-kölcsönzési lehetőséggel nyitnának a fiatalok felé Rákóczifalván

Az olvasás népszerűsítése mellett közösséget is szeretnének építeni az intézményben.

K. B.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Varsány Közösségi Ház és Könyvár fizikailag két különböző épületben üzemelt, múlt év szeptemberétől azonban a könyvtár a közösségi ház oldaltermébe költözött, ahol azóta is üzemel. A könyvtár ebben az esztendőben az ifjúságot szeretné elsősorban megszólítani, bevonni a programokba, ehhez jó eszköz lehet az internet, a közösségi oldal, a gyerekeknek szóló kiadványok gyarapítása, valamint az ifjúsági klubhoz kapcsolódó tevékenységek szervezése. 

Tervezik egy úgynevezett kamasz tér kialakítását, ezen belül létrehoznának egy „gamer sarkot” is. 

Ez is azt a célt szolgálja, hogy a szóban forgó korosztály közösségi térként tekintsen a könyvtárra, ahol szívesen tölti szabadidejét.

Az állomány gyarapítása mellett a könyvtár idei tervei között szerepel többek között a társasjáték-kölcsönzés elindítása. Hangsúlyt fektetnek a gyermekkönyvtári állomány fejlesztésére is: mesekönyveket, képregényeket, ismeretterjesztő képeskönyveket, leporellókat is rendelnek.

A helyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusaival együttműködve a könyvtárhasználati órák mellett más egyéb programokat is szeretnének megvalósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában