Galériával

2023.03.15. 15:00

Testvértelepüléseivel emlékezett Jászapáti március 15-én

A márciusi ifjak bátorságát méltatták.

Illés Anita

A 175 évvel ezelőtti történelmi eseményekre emlékeztek Jászapátin

Fotó: Pesti József

Szentmisével kezdődött az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés március 15-én Jászapátin, a Kisboldogasszony Római Katolikus Templomban. A Petőfi szobornál a város vezetői mellett többek között az intézmények, civil szervezetek képviselői, a testvértelepülések delegációi helyezték el koszorúikat. 

A megemlékezés a Pájer Antal Művelődési Házban folytatódott, ahol Pócs János országgyűlési képviselő kezdte a beszédek sorát. Hangsúlyozta: fontos, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy Petőfi szava a jövőben is szent és sérthetetlen legyen, valamint legyen köztünk béke, szabadság és egyetértés. A testvértelepülések delegációnak nevében Csiba Tibor, Kéménd alpolgármestere, Fodor Ferenc, Marossárpatak képviselője és Guszton András temerini újságíró, történész osztotta meg gondolatait a márciusi ifjak bátorságát, helytállását méltatva. A műsorban közreműködött a Rácz Aladár Zeneiskola és a Jásztánc Alapítvány.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában