Összefoglaló

2023.03.30. 21:03

Többmilliós támogatást kaphatnak a vállalkozók a Jászkunságban is – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Mikrovállalkozásként működő húsboltok nyújthattak be támogatási kérelmet a kormány hentesüzleteket támogató pályázatára. A kiskereskedelemben ugyanis hatalmas problémát okoz az infláció és a magas energiaköltségek, melyek a Jászkunságban is megnehezítették a kisebb üzletek működését.

Újjáélesztenék a „Tiszta udvar, rendes ház” programot a jászsági kisvárosban.

Folytatódik a szolnoki kispályás bajnokság. Negyvenegy csapat várja tűkön ülve az áprilisi folytatást.

Nincs több leolvasás: okosmérőket szerelnek fel a távhőfűtéses szolnoki lakásokban. A modernizálás többezer családot érint a vármegyeszékhelyen.
Lopás bűntette miatt emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség azzal a harminckét éves jászkiséri lakhelyű férfivel szemben, aki tavaly novemberben pénzt lopott az egyik helyi pékségből.

Hogy a jászberényi képviselő-testület szerdai döntésével töredékére csökkentette a spotegyesületeknek szánt éves támogatást, csak egy része a problémának. A helyi klubvezetők megkérdezéséből az derült ki: a városvezetésnél nem csak pénz, de szakértelem és világos elképzelés sincs Jászberény sportjával kapcsolatban.

Túlméretes szállítmány rótta az utakat szerda este vármegyénkben.

A jászberényi képviselő-testület szerdai ülésén elfogadta a város új sportrendeletét, mely többek között az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatait, a sporttámogatások formáját, mértékét és odaítélését szabályozza egy pályázati rendszer keretében. A döntést megelőzően számos kritika érte a támogatások drasztikus visszavágását, ami egyes vélemények szerint a sportélet amputációját jelenti.

A szankciós válság kormányzati kezelése mellett aktuális jászsági fejlesztésekről is beszámolt csütörtöki sajtótájékoztatóján Pócs János.

Mindössze öt-nyolc másodperc egy biztonsági öv becsatolása. Már ez a mozdulat is életet menthet. A Magyar Rendőrség a napokban hirdette meg a Csatlakozz! elnevezésű kampányát, ehhez kapcsolódva tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót a szolnoki RepTárban.

Őszre elkészülhet az a közel 100 férőhelyes középiskolai kollégium, melyet a katolikus egyház építtet Törökszentmiklóson. A beruházás részeként főzőkonyha is épül.

Az U20-as kosárlabda-bajnokságban is az alapszakasz utolsó előtti fordulójának mérkőzéseit rendezték meg a napokban. A Szolnoki Olajbányász fiataljai elsősorban jó hajrájuknak köszönhetik hétpontos győzelmüket az Alba Fehérvár otthonában.






 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában